De wekelijkse blog van artiestenmanager Saskia


Artiestenmanager Saskia Smith

Blog 1:
‘Hoewel iedereen nog midden in dat nazomergevoel zit, is het Margriet Winter Fair-team al weken in winterse sferen. Hoe komt het eruit te zien, wat voor workshops komen er, welke artiesten en auteurs? Dat laatste begint overigens met lijstjes maken. Wie zien we graag in het grote theater en in het Margriet Huis? Daarna ga ik bellen, mailen, nog een keer bellen… Als het is gelukt om een datum te prikken, dan is de laatste mail het leukste om te sturen, simpelweg omdat die begint met: ‘Wat leuk dat jullie dit jaar bij ons komen optreden!’

Ook dit jaar heb ik een lijstje: Nick & Simon, de 3JS, Shirma Rouse, Diggie Dex, auteurs als Simone van der Vlugt en Esther Verhoef en natuurlijk onze columnisten Marjan, Annette, Aaf, Sanne en Anita. Het is slechts een kleine greep en het is nu nog niet zeker of ze er allemaal bij kunnen zijn, want mijn lijstje is best lang. Maar ik blijf nog even bellen, mailen en weer bellen, zodat we ook dit jaar weer de best mogelijke line-up hebben. Houd de website in de gaten voor de laatste updates!

Blog 2:
‘Wanneer komen de eerste namen voor Margriet Winter Fair binnen? Het is altijd een spannend moment. Zo na de zomervakantie, als alle artiesten, auteurs en columnisten hun najaarsactiviteiten plannen, hang ik meteen aan de lijn. ‘Zeg, hoe zit je in november?’ begin ik zo’n gesprek standaard. En dan is het hopen, duimen en nog eens hopen. We kunnen nu al verklappen dat Shirma Rouse sowieso van de partij is. Inderdaad, die geweldige soulzangeres die nummers van Aretha Franklin zingt. Auteur Esther Verhoef is erbij, presentator Derk Bolt komt praten over het boek dat hij schreef nadat hij was ontvoerd en in het Margriet Huis zullen verschillende singer-songwriters een intiem huiskamerconcert geven. De eerste podiumplekken zijn, kortom, gevuld. Nu zit ik nog te wachten op een telefoontje uit… Volendam. Wordt vervolgd!

Blog 3:
Van Klassieke muziek via Rembrandt naar Nick & Simon
Het programma maken voor het Margriet Theater op de winter fair is een bijzonder leuke klus kan ik je vertellen. Wie nodigen we uit op ons podium? Wat voor nieuws introduceren we dit jaar? Zo zijn er nu voor het eerst Theater Colleges, inspirerende colleges waar onder meer Ab Nieuwdorp van Radio4 komt vertellen over klassieke muziek en Pieter Roelofs van het Rijksmuseum over de schilderkunst uit de 17de eeuw. Inderdaad de eeuw van onder meer Rembrandt. Even later heb ik Simon, van Nick & Simon, aan de lijn die zegt: we komen, hoor. En spreek ik met hem af dat ze donderdag 23 november komen optreden. En zo ga ik op een dag van klassieke muziek via Rembrandt naar Nick en Simon. Zo afwisselend is dus het programma.

Blog 4:
Het programma wordt steeds voller. En dat betekent soms steeds meer puzzelen. Want dan wil een artiest of auteur wel naar Margriet Winter Fair komen, maar kan dan alleen op een bepaalde dag en tijdstip. En als die dag dan net een beetje vol zit, dan begint het schuiven en puzzelen. Wat als die iets eerder optreedt, en dan kan die iets later… en zo ontstaat er eigenlijk altijd wel een gaatje. Ik heb net voor auteur Saskia Noort nog even gepuzzeld. Want die komt naar de Winter Fair! Alleen vond ze het leuk om op de dag te komen dat haar dochter Julia ook optreedt, en dat snappen we. Want Sam & Julia is een karakteristiek singer-songwriter duo. Sexy harmonieën, gitaar, piano, ditjes, datjes, liefde, en krachtige verhalende songs; dat zijn de basis ingrediënten van dit country/folk duo. Zij treden op zondag om 11 uur op in het Margriet Huis, Julia’s moeder Saskia Noort is er een uur later.

Blog 5:
De laatste namen
Het programma is zo goed als rond. En dat betekent dat de laatste namen binnendruppelen. Het is altijd een heerlijk moment, om dat waar ik al van voor de zomer mee bezig ben klaar is. Het zijn ook niet de minste namen die we in deze laatste weken toevoegen aan ons programma: actrice Maryam Hassouni komt in het Margriet Huis vertellen over het kinderboek dat ze heeft geschreven, radio dj en presentator Frits Spits vertelt over zijn lievelingsmuziek en vinoloog Janna Rijpma sluit de winter fair week in het Margriet Huis af met wijn proeven – en dat kunnen vrouwen volgens haar beter dan mannen!

In het Margriet Theater komen dit jaar ook VanVelzen, Charly Luske, Diggie Dex en LAKSHMI. Laatstgenoemde singer-songwriter omschrijft haar muziek als electronic pop, met een mix van poëtische teksten, violen en synths. We zagen haar al in de finale van de Grote Prijs, De Beste Singer-Songwriter en bij DWDD. Prachtige muziek en ik kan eigenlijk niet wachten om haar bij ons op het podium in actie te zien!

Mocht je nog geen kaartjes hebben voor Margriet Winter Fair, dan is dit je kans! Bestel nu hier je kaarten met 4 euro korting!