Lees hier de eerste blog van artiestenmanager Saskia

De aftrap, we gaan weer beginnen
‘Hoi Saskia, vind je het leuk als we iets met sneeuw doen in het theater?’ Deze vraag van het team van Margriet Winter Fair popt op, op het scherm van mijn telefoon. Terwijl ik op een strand lig en een koel drankje drink omdat het dertig plus graden is. Het blijft altijd een beetje gek om middenin de zomer te beginnen met de Margriet Winter Fair. En aan de andere kant is ook niks leukers om weer te beginnen. Die aftrap haalt me even uit het zon, zand, strand-gevoel en zet me hop, zo in de winter.

En na die eerste vraag ga ik beginnen. Met plannen maken, artiesten en auteurs benaderen, columnisten mailen. Ik bedenk samen met het team hoe het theater en Margriet Huis dit jaar eruit komt te zien. We denken na over kleuren, tribunes, stoeltjes, maar ook over wat we daar allemaal willen laten zien. Komen er workshops? Zijn er weer theatercolleges? Welke artiesten komen zingen? Welke auteurs komen in het Margriet Huis signeren? Wie wordt er geïnterviewd? Ik stuur tientallen mails. En krijg een handvol out-of-office-reply’s terug. Want wij zijn dan wel begonnen, de meeste artiesten en auteurs zijn nog op vakantie.

Maar gelukkig rollen er ook de eerste ‘hé, wat leuk, ik ben erbij hoor-mails’ binnen. Presentatrice Sharin komt het programma in het Margriet Huis weer presenteren. Er komt een heel bijzondere style-presentatie van Mart Visser, columnist Anita Witzier heeft al een dag in haar agenda gemarkeerd. En ook Gerrit de Jager is er bij. Welke dagen precies weet hij nog niet. Hij stuurt me namelijk een mail vanuit de jungle in Thailand waar hij vakantie viert. ‘Ik mail je snel meer’, belooft hij. Wordt, kortom, vervolgd!