Nieuwsgierig naar de tweede blog van artiestenmanager Saskia?

Bijpraten met de columnisten
Ze staan onder elkaar in mijn adressenlijst: Aaf, Anita, Annette, Gerrit, Marjan, Marjolijn en Sanne, inderdaad de columnisten van Margriet. En één voor één mail ik ze. Zodra ze mijn mail zien binnenkomen weten ze: hé, de Winter Fair begint weer. Het is altijd leuk om ze weer te ‘spreken’. We nemen eerst de zomer door. Hoe was het, waar zijn ze naartoe geweest, welke leuke plekken hebben ze gezien? Maar al snel hebben we het over de Winter Fair. ‘Ik heb er weer zin in’, mailt Marjan. En Anita en Aaf mailen dat ze meteen hun agenda’s erbij pakken zodat ze de datum alvast kunnen omcirkelen in hun agenda.

Het leuke van de columnisten van Margriet is dat ze zo ontzettend ‘Margriet’ zijn. Ze horen echt bij het blad. En ze kijken er ook naar uit om de lezers te ontmoeten. Voor hen is het net zo’n uitje als voor de bezoekers van Margriet Winter Fair. ‘Het zijn zulke bijzondere ontmoetingen’, zei Annette vorig jaar. ‘Dat maakt het ook zo bijzonder.’ Sanne vindt vooral de gesprekken die spontaan ontstaan tussen haar en de lezeressen in het Margriet Huis mooi. En Gerrit vindt het niet alleen leuk om met Zusje-fans te praten, maar ook om met ze te tekenen. Want hoe anders kan hij laten zien wat zijn werk precies inhoudt?

Na een paar dagen heen en weer mailen met iedereen zijn de agenda’s getrokken, is de data omcirkeld en zijn de columnisten er klaar voor om straks iedereen, en elkaar, weer te zien in het Margriet Huis. Marjolijn mailt nog even de datum dat ze in Nederland aankomt, want die woont in het mooie Portugal. Oh, en of ik misschien al de datum van de Winter Fair van dat jaar erop al weet. Kan zie die alvast in haar agenda zetten en een vlucht boeken!