Decemberdilemma’s met…

… Raoul Michel

Wat betekent winter voor jou?
Oeh, ik hoop elke winter weer op een dik pak sneeuw! Ik vind vooral de eerste sneeuwval magisch. Of het moment dat je wakker wordt, de gordijnen opendoet en de wereld opeens bedekt is met een laag verse sneeuw.

Hoe ziet jouw feestmaand eruit?
Ik heb een aantal toffe optredens staan, ook met de kerstdagen. Ik zit nu midden in een huiskamertour door het hele land, maar ik zorg er natuurlijk voor dat ik tussen de bedrijven door genoeg tijd heb voor mijn familie, vrienden en mijn vriendin. En zeg nou zelf, een kerstdiner overslaan kan natuurlijk niet. Ik ben nu sinds 2 jaar vegetariër, dus ben nu al benieuwd wat voor lekkers we dit jaar weer in elkaar weten te flansen.

Waar zien we je volgend jaar?
Volgend jaar wordt een belangrijk jaar voor mij. M’n 2e single en debuut EP komem uit, waarvan de release in maart in het Patronaat in Haarlem is. Daar zal veel van mijn tijd in gaan zitten, daarnaast zal ik ook veel gaan optreden door het hele land ter promotie van de EP.

Kerst of Oud en Nieuw?
Kerst! Gezelligheid, en familie. Ik ben de middelste van drie broers. Helaas zien we elkaar veel te weinig, maar met kerst is het vaste prik dat we allemaal bij elkaar komen.

Met kerst met je voeten in zee aan een palmstrand of met je wollen muts een sneeuwballengevecht houden?
Sowieso het sneeuwballengevecht. En na afloop lekker je koude klauwen opwarmen aan de Glühwein. Al ben ik wel een keer een stukje van mijn tand verloren tijdens een sneeuwballengevecht met mijn broers haha.

Last Christmas of All I want for Christmas?
Moeilijk! Beide ongelofelijke guilty pleasures, maar als ik moét kiezen… Last Christmas! Bovendien red ik die hoge nooit aan het eind van All I want for Christmas nooit 😉

Warme chocolademelk met slagroom of champagne?
Warme chocolademelk met slagroom. Omdat ik mijn glas champagne om 0.00 uur altijd leeg giet in de plantenbak. Zelden een goede champagne gedronken.

Stijlvol zwart of hysterische glitter outfit?
Stijlvol zwart. Vrouwen zwichten voor een man in pak 😉

… Renée van Wegberg

Wat betekent winter voor jou? 
Ik vind als koukleum de winter het fijnst als ie zacht en droog is. Maar, ik moet bekennen, met een dikke laag witte sneeuw is de wereld misschien wel op z’n mooist. Felle zon, blauwe lucht, en witte wolkjes bij het uitademen, tijdens een mooie winterwandeling. En als je dan stevig doorloopt is het ook eigenlijk zo koud niet meer. En sneeuwpoppen maken met m’n zoon is altijd een feest, dus daar is de winter ook zeer welkom voor!

Hoe ziet jouw feestmaand eruit?
Vaste prik: een kerstboom kopen en optuigen. Zo traditioneel en kitsch als maar kan. Sky radio aan, totdat de kerstliedjes je neus uitkomen. Met kerstmis gaan we elk jaar eten bij mijn ouders. Er worden qua diner weinig risico’s genomen, dus het is elk jaar precies hetzelfde, maar desalniettemin erg lekker en gezellig. Ik hou erg van mijn familie, dus ik koester deze samenkomst heel erg.

Tweede kerstdag moet ik werken, en speel ik in de musicalcomedy Expeditie Eiland. Ook erg leuk om met je collega’s kerst te vieren. Lekker proosten na de voorstelling!

Waar zien we je volgend jaar?
Volgend jaar ga ik toeren met mijn theaterconcert “Renée van Wegberg zingt List, Shaffy en Piaf”. De mooiste nummers van deze iconen komen in deze voorstelling voorbij. Eerder speelde ik al de rol van Liesbeth List in de gelijknamige musical over haar leven. Ik ben heel blij dat ik o.a. haar prachtige repertoire weer mag zingen.

Kerst of Oud en Nieuw?
Oud en Nieuw. Het maakt me altijd bewust van het feit dat je elk moment nieuwe keuzes mag en kan maken, en dat alles mogelijk is, als je er in gelooft en actie durft te ondernemen.

Met kerst met je voeten in zee aan een palmstrand of met je wollen muts een sneeuwballengevecht houden?
Toch de sneeuwballen, ondanks de kou. Sneeuw is iets wonderlijks, zo mooi. En m’n zoon geniet ervan met volle teugen.

Last Christmas of All I want for Christmas?
All I Want For Christmas. Voor altijd fan van Mariah!

Warme chocolademelk met slagroom of champagne?
Champagne. Vier het leven in stijl! 🥂

Stijlvol zwart of hysterische glitter outfit?
Op het podium absoluut glitter! Maar in besloten kring aan de eettafel toch iets meer bescheiden. Ik heb een hele serie aan little black dresses, dus die haal ik voor deze gelegenheden weer met liefde uit de kast

… Nederpop Allstars

Wat betekent winter voor jullie?
De gezelligste en fijnste tijd van het jaar!

Hoe ziet jullie feestmaand eruit?
Doorbrengen met familie en optreden!

Waar zien we jullie volgend jaar?
De Nederpop All Stars&Henk Westbroek gaan samen op pad!

Kerst of Oud en Nieuw?
Kerst! We houden niet van vuurwerk.

Met kerst met je voeten in zee aan een palmstrand of met je wollen muts een sneeuwballengevecht houden?
Kerst! Kerst is winter!

Last Christmas of All I want for Christmas?
Geen van beide! Bing Crosby-White Christmas. Daarmee komen wij in het kerst gevoel.

Warme chocolademelk met slagroom of champagne?
Champagne! Altijd het leven vieren!

Stijlvol zwart of hysterische glitter outfit?
Stijlvol zwart! Lekker klassiek.