Decemberdilemma’s met ….

… Do

Wat betekent winter voor jou?
Ik geniet van alle seizoenen, maar qua sfeer ben ik dol op de winter. Lekker warm binnen met de open haard aan na een wandeling buiten, rode neus van de kou en dan lekker opwarmen met een kop thee….of rode wijn :). Binnenkort verhuizen we naar buiten de stad, veel landelijker, waar we in de natuur de seizoenen nog veel meer mee zullen maken. Ik verheug me er enorm op met mijn kinderen sneeuwpoppen te maken en sneeuwballengevecht te houden in de achtertuin. Let it snow!

Hoe ziet jouw feestmaand eruit?
Rond de kerstdagen plannen we elk jaar een diner met een grote groep vrienden, kinderen erbij, een heerlijke chaos. Mijn man Marc kookt waanzinnig, dus het is geen straf aan te schuiven. Met kerst zelf zijn we altijd met de familie, als ik niet hoef te werken. In de decembermaand ben ik vaak druk met kerstoptredens. Dit jaar zing ik o.a. tijdens de Black Gospel Night op 21 december in Gouda.

Waar zien we je volgend jaar?
Afgelopen week was de Grap van de MIJN KLEINE HUIS theatertour, waarmee ik dit jaar tour langs een aantal kleine, intieme theaterzalen, met alle liedjes van mijn Nederlandstalige album MOMENTUM. We zijn nu druk bezig met het plannen van een tour voor seizoen 19/20. MOMENTUM is echt mijn kindje, ik schreef de liedjes hiervoor tijdens een bijzonder writerscamp op een prachtige kasteelboerderij in Frankrijk. Magisch was het en ik kan niet wachten alle mooie liedjes te laten horen aan mijn publiek tijdens deze live shows. VOOR TICKETS zie WWW.DOMUSIC.NL/AGENDA

Kerst of Oud en Nieuw?
Kerst, samenzijn met familie en vrienden, heerlijk eten en drinken, je kan me niet blijer maken!

Met kerst met je voeten in zee aan een palmstrand of met je wollen muts een sneeuwballengevecht houden?
Doe maar lekker sneeuwballen gooien, dat palmstrand doen we in januari wel.

Last Christmas of All I want for Christmas?
Last Christmas, bij de eerste noot gaat het kerstgevoel al aan.

Warme chocolademelk met slagroom of champagne?
Mag ik ook voor wijn kiezen :)?

Stijlvol zwart of hysterische glitter outfit?
Stijlvol zwart met een opvallende oorbel!

… Simon


Wat betekent winter voor jou?
Weertechnisch is de winter niet mijn favoriete seizoen. Ik hou meer van de zomer. MAAR het toewerken naar de decembermaand, de verlichting in het straatbeeld, de gezelligheid en het familiaire gevoel trekt me dan weer enorm. 

Hoe ziet jouw feestmaand eruit?
Met kerst staat er altijd een dikke streep door de agenda. Het is de tijd van ‘bijkomen’. Reflectie. Evaluatie. Maar vooral lekker niksen, genieten van de tijd met familie en vrienden.

Waar zien we je volgend jaar?
Op 20 en 21 april staan Nick en ik in Ziggo Dome. Alleen voor de 20e zijn nog kaarten. Dit wordt een ontzettend bijzondere show voor ons, al was het alleen maar vanwege het feit dat we voor het eerst in Ziggo Dome staan. We zien het als (weer) een mijlpaal in onze carrière.

Kerst of Oud en Nieuw?
Kerst. Dit staat voor mij gelijk aan vrijheid, eten, drinken, familie. Dus kerst.

Met kerst met je voeten in zee aan een palmstrand of met je wollen muts een sneeuwballengevecht houden?
Moeilijk. Kerst heeft twee dagen toch? Dan kies ik ze allebei 😉

Last Christmas of All I want for Christmas?
Last Christmas. Dat is misschien wel de kerst-soundtrack.

Warme chocolademelk met slagroom of champagne?
Allebei niet. Vind het allebei niet lekker.

Stijlvol zwart of hysterische glitter outfit?
Stijlvol zwart. Ik val over het algemeen al genoeg op door het jaar heen. 😉

… Brownie Dutch

Wat betekent winter voor jou?
Bij “winter” denk ik aan gezelligheid. Kerst komt er weer aan, dus gezellig met de familie spelletjes doen, cadeautjes uitpakken en ons helemaal vol vreten tijdens het gourmetten! Ik hou wel van de winter, ondanks de kou. Vind ik af en toe juist lekker, maar ook weer niet te lang. Ik heb ook vitamine D nodig, dus ik boek meestal wel een vakantie. Anders krijg ik echt last van een winterdip. In de winter zit ik wat vaker in de studio dan in de zomer, vooral om nieuwe nummers te schrijven. In de zomer heb ik daar minder tijd voor, omdat er dan veel optredens zijn. In de winter maak ik ook altijd plannen en doelstellingen voor het aankomende jaar. De dagen voelen meestal korter, omdat het zo vroeg donker wordt. Bij winter denk ik ook aan stamppot (zuurkool, andijvie etc.) Heerlijk! 😛

Hoe ziet jouw feestmaand eruit?
Kerst is voor mij best wel belangrijk. Tijdens de kerstdagen komt de familie weer bij elkaar en ik zie ze niet vaak, omdat ik meestal moet werken tijdens feestdagen en ook op hun verjaardagen. Met kerst probeer ik echt vrij te zijn en neem ik liever geen klussen aan. Met kerst herdenk ik ook de geboorte van Jezus en op kerstavond ga ik altijd naar de kerk. Ik denk ook aan mensen die het minder hebben en ik probeer ook veel te geven en te helpen waar ik kan (zoals een broodje of een dikke jas kopen voor een zwerver op straat). Met de familie houden we altijd een kerstdiner. Het plan is meestal om lekker uiteten te gaan en het liefst naar een sushi restaurant, maar vaak ben ik te laat en zit alles al vol. Dan trekken we toch weer het gourmetstel uit de kast en blijven we gewoon thuis. Ik heb nooit zoveel geduld om te klooien met al die kleine pannetjes, dus dat laat ik de anderen lekker doen. Als het klaar is roepen ze mij om het op te eten.

Waar zien we je volgend jaar?
Ik ga een nieuw album uitbrengen met jaren 60 Rock’n Roll & Soulnummers en daarop volgt een tour met mijn bigband. Er staan heel veel persoonlijke nummers op het album. De teksten gaan over wat ik allemaal mee maak en hoe ik de wereld zie. Het zijn vooral vrolijke nummers met een mooie boodschap. Ik vind het best spannend, want het is een totaal andere richting dan wat de mensen van mij gewend zijn (Ali B. Op Volle Toeren en als hiphop producer). Dit is echt een andere level. Bij Soulmuziek moet je met zoveel gevoel en beleving zingen, anders komt het gewoon niet over en ik hoop mensen hiermee te inspireren. Ik kijk uit naar de tournee, omdat ik er zo van geniet om met een 12-koppige bigband te spelen met geweldige muzikanten. En de mensen komen speciaal om mij te zien spelen. Dat is ook ff wennen voor mij, omdat ik meestal lekker op de achtergrond werk. En nu sta ik opeens op de voorgrond.

Verder ga ik meer tijd steken in mijn platenlabel en consultancy Next Level Records. Ik heb een label opgericht voor jonge talenten tussen de 13 en 21 jaar. Met mijn kennis en ervaring wil ik ze helpen met hun ontwikkeling om professioneel artiest te worden.

Kerst of Oud en Nieuw?
Kerst natuurlijk! 2 dagen genieten en feesten. En ik ben gelovig, dus met kerst herdenk ik de geboortedag van Jezus. Ik heb ook niet zoveel met vuurwerk afsteken voor honderden euro’s.

Met kerst met je voeten in zee aan een palmstrand of met je wollen muts een sneeuwballengevecht houden?
Vorig jaar moest ik tijdens kerst optreden op Curaçao met 30 graden. Dat was best apart. Ik had totaal geen kerst gevoel zoals ik gewend ben. Ik vond het ook minder gezellig. Ik miste de kou en ook wel de donkere dagen met alle mooie lichtjes buiten. Ik weet niet hoe dat komt, maar dat voelt gewoon gezelliger. Toch was het wel leuk om een keer mee te maken. Kerst op een wit strand i.p.v sneeuw.

Last Christmas of All I want for Christmas?
Allebei a.u.b. niet! Last Christmas vind ik te veel gehijg en All I Want For Christmas heb ik nou al zoooo vaak gehoord. Dus als die langs komen zet ik de radio uit. Nee, doe mij maar This Christmas van Donny Hathaway!

Warme chocolademelk met slagroom of champagne?
Champagne! Lekker bubbelen met mijn meisje, want de volgende dag kan ik toch lekker uitslapen.

Stijlvol zwart of hysterische glitter outfit?
Stijlvol zwart met een tikkeltje glitter. Ik hou van een klassieke tijdloze look, dus een mooi zwart pak met mooie lakschoenen en een glitter strikje. En natuurlijk een gouden zonnebril!