Decemberdilemma’s met …

… Alain Clark

Wat betekent winter voor jou?
Winter is iets waar we bij ons thuis altijd erg naar uit kijken. Doordat ik een lange tijd in het altijd zonovergoten Los Angeles heb door gebracht waardeer ik de maanden van de kou, warme jassen en ‘s avonds binnen blijven nog meer. Mijn vriendin Eva, Nilo en ik zijn alle drie gezelligheids dieren dus er branden de hele dag door kaarsen, er wordt (extra) veel gegeten en de banken en stoelen zijn van kleedjes voorzien. Bij ons zijn koude winters warm!

Hoe ziet jouw feestmaand eruit?
Kerst staat bij ons in het teken van eten, drinken en aandacht voor elkaar. Dit jaar zijn we van plan om mensen van wie we houden extra te verassen. De ideeënbus voor hoe we dat gaan doen is inmiddels bijna vol! Een mooi gebaar naar onze vrienden en een mooie les voor Nilo.

Eerste- en tweedekerstdag worden bij de ouders gevierd, maar we verzinnen er gemakkelijk nog een derde of een vierde bij. December maanden moeten memorabel zijn! Cadeaus, muziek en verhalen zijn daarvoor een uitstekende ingrediënten.

De kerstboom  optuigen met een vinyl van Sinatra op de platenspeler is een vaste traditie met kerst. Ieder jaar halen we een ‘pronkstuk’ bij de Beijenkorf voor in de boom; een over de top, het liefst enorm lelijk en kitcherige kerst bal. Die mag dan aan het hoogste takje hangen. Vorig jaar was dat een goudkleurige met glitter besprinkelde sneeuwpop. Die heeft het nieuwe jaar niet gehaald..

Waar zien we je volgend jaar?
Op 25 Januari speel ik mijn eerste grote concert van 2019 in Theater Carre in Amsterdam. Ik ga daar voor het eerst een aantal nieuwe stukken spelen van mijn aankomend album. Erg spannend maar ik kijk er enorm naar uit om weer live te spelen. Ik heb mijn oude band leden gevraagd om me te begeleiden, dus het zal voor ons op het podium ook een reunie gahalte hebben.

Verder zijn we druk bezig een tournee te plannen in binnen- en buitenland om mijn nieuwe werk te promoten.

Verder ben ik druk bezig met ‘Kat en Vis’ – de karakters uit mijn kinderboek. Ze hebben grootse plannen voor theater en televisie. Ik heb het idee dat die twee nog wel eens heel beroemd kunnen gaan worden.

Kerst of Oud en Nieuw?
Oud en nieuw! Deze avond is een mooi metafoor voor los laten en vooruit gaan. Bovendien is Nilo jarig op 31 december. Hij is er nog altijd van overtuigd dat al het vuurwerk ter ere van zijn verjaardag wordt aangestoken!

Met kerst met je voeten in zee aan een palmstrand of met je wollen muts een sneeuwballengevecht houden?
Ik ga voor het sneeuwballen gevecht, maar dan wel met het vooruitzicht op een ruime week zon ergens in februari / maart. Ik ben heel blij dat ik een land woon met vier seizoenen.

Last Christmas of All I want for Christmas?
Last Christmas! Ik ben een seventies baby. Dat zegt genoeg!

Warme chocolademelk met slagroom of champagne?
Warme chocolade(rijste)melk, omdat champagne bij ons het hele jaar door al vloeit.

Stijlvol zwart of hysterische glitter outfit?
Dit is geen dilemma! We beginnen in stijl en eindigen in glitter!

… Trijntje Oosterhuis

Wat betekent winter voor jou?
Winter is voor mij de december maand! Vrienden, familie, gezellig eten en veel muziek. Sinds een paar jaar tour ik in december langs kerken in Nederland waar ik kerstconcerten geef. Klein en intiem, met één muzikant, alsof je in een huiskamer zit. Maar dan in de de prachtige ambiance van een kerk.

Hoe ziet jouw feestmaand eruit?
Kerst vier ik met familie en vrienden. Ik heb een grote familie, dus die kerstdagen zitten snel vol! Gezellig met z’n allen bijkletsen, eten en muziek maken.

Waar zien we je volgend jaar?
30 maart sta ik met de grootste bezetting van het Metropole Orkest in de Ziggo Dome. We gaan een soort van 25 jarig jubileum concert geven, waar de grootste hits uit mijn carrière langs gaan komen. Van Total Touch, naar Burt Bacharach en Nederlandstalig, alles gaat voorbij komen. Ook komen er allerlei muzikale gasten, super spannend, ik ga er onvergetelijke muzikale avond van maken. En met zo’n orkest achter, wordt het extra speciaal.

Kerst of Oud en Nieuw?
Kerst! De sfeer, de muziek, het samenzijn met familie. Kerst staat met stip boven Oud en Nieuw.

Met kerst met je voeten in zee aan een palmstrand of met je wollen muts een sneeuwballengevecht houden?
Sneeuw en wollen muts! Strand hoort voor mij niet bij het kerstgevoel…. I’m Dreaming Of A White Christmas gaat ook niet over witte stranden en zonnebaden.

Last Christmas of All I want for Christmas?
Daar ga ik niet tussen kiezen! Ik ben zo dol op kerstmuziek en er zijn gewoon te veel mooie kerstliedjes waar ik niet uit kan kiezen.

Warme chocolademelk met slagroom of champagne?
Champagne! Veel feestelijker en voor de kinderen warme chocolademelk.

Stijlvol zwart of hysterische glitter outfit?
Hangt van de gelegenheid en setting af. Op een groot podium moet je soms glitters doen, omdat het simpelweg meer opvalt. En zwart werkt op andere momenten weer beter. Maar ik hou er wel van om glitters aan te trekken….