Schrijf je in voor de nieuwsbrief >
Margriet Winterfair wordt verplaatst naar 2021 Margriet Winterfair wordt verplaatst naar 2021
Home - Geen categorie - Breien en haken met Dennis en Wim

Breien en haken met Dennis en Wim

Ook zo dol op haken? Dan snap je helemaal waarom Den Dennis dagelijks de haaknaald erbij pakt. Hij, zijn volledige naam is, Dennis van den Brink, is van huis uit grafisch vormgever. Hij runt zijn eigen ontwerpbureau en haakt dus. Dat laatste leerde hij in 2012. Hij zocht iets om te doen ter ontspanning. De techniek leerde hij door te kijken naar YouTube video’s. Omdat hij online geen leuke patronen kon vinden is hij die zelf gaan ontwerpen. Kort na het uitbrengen van mijn eerste amigurumi klopte al een uitgever bij hem aan die een boek met hem wilde maken. Nu 5 jaar later heeft hij maar liefst 7 boeken gepubliceerd.

Pak jij liever de breinaalden erbij? Dan snap je waarom Mr. Knitbear dat ook doet. Mr. Knitbear, oftewel Wim Vandereyken, noemt zichzelf een breibeer. Knit komt van het Engelse woord voor breien en bear is een verwijzing naar zijn grote aaibaarheidsfactor. Hij ziet er met zijn baard en tattoos misschien ruig uit, maar heeft hart van peperkoek. In het dagelijkse leven is hij leraar en toen hij tien jaar geleden besloot er iets moest veranderen aan de fijne motoriek van zijn leerlingen heeft hij leren breien. En ging dat ook op school doen. Sindsdien is hij een echte breifanaat en breit hij de mooiste dingen.

Deze leuke haker en breier veroveren nu samen de handwerkwereld. In hun nieuwe boek Vrolijke Sokken Breien werken ze samen aan hele toffe sokpatronen en leggen ze heel goed uit hoe je dit moet doen. Op zondag 24 november komen ze naar het Margriet Huis om uit te leggen hoe leuk handwerken is en hoe leuk het is om sokken kunt breien. Neem je haakpennen en breinaalden mee!

Kom ook naar Margriet Winterfair
Benieuwd wat er nog meer te doen is tijdens Margriet Winterfair? Bekijk hier het programma! Heb je nog geen kaarten? Koop ze voor 22 november met € 4 korting!

Ook interessant?