Schrijf je in voor de nieuwsbrief >
Margriet Winterfair wordt verplaatst naar 2021 Margriet Winterfair wordt verplaatst naar 2021
Home - Geen categorie - Deze auteurs zijn erbij

Deze auteurs zijn erbij

Heb je altijd al jouw favoriete auteur willen ontmoeten? De volgende auteurs komen naar de Fair. Bekijk het programma om te zien op welke dagen en tijden zo komen. 

Ronald Giphart
Ronald Giphart studeerde Nederlands en was jarenlang nachtportier in een Utrechts ziekenhuis. De perfecte plek om zijn debuutroman, Ik ook van jou, te schrijven. Die meteen werd bekroond met het Gouden Ezelsoor. Daarna volgden Giph, Phileine zegt sorry, Ik omhels je met duizend armen en Troost. Hij schijft niet alleen romans, maar maakt ook zo nu en dan een uitstapje naar de ‘keuken’ zoals het culinaire-literaire Keukenprins en, in samenwerking met Jonnie Boer, Eten, drinken en slapen. In het Margriet Huis wordt hij geïnterviewd over zijn nieuwe boek: Alle Tijd. Het verhaal over zes mannen die begin jaren negentig besloten een bierbrouwerij te beginnen en vijfentwintig jaar later op weg zijn naar een boshut in Duitsland om nog één weekend samen te zijn. Daarna tekenen ze contract voor de verkoop van de brouwerij. Tijdens dit weekend reflecteren ze op de vriendschap en op het leven. Alle tijd is een uiterst giphartiaanse, vitale roman over ambitie, vriendschap en liefde. Meer informatie? 

Arthur Japin
Dat Arthur Japin schrijver zou worden was eigenlijk al vroeg in zijn leven duidelijk. Toen hij twaalf was schreef hij zijn eerste verhaal, over twee astronauten die op ruimtereis allerlei rare wezentjes ontdekten. Hij won er een opstelwedstrijd mee. Toch ging hij eerst naar de Kleinkunstacademie en speelde rollen voor radio, film, televisie en theater. In 1987 stopte hij met acteren en ging schrijven, Na romans als De Magonische Verhalen, De Zwarte met het witte hart en Vaslav geeft hij ons nu een intiem kijkje in zijn leven door zijn dagboeken aan ons open te stellen. In Geluk, een geheimtaal bieden deze meeslepende dagboeken een inkijk in een veelzijdig schrijversleven. Wereldomspannende reizen en verrassende ontmoetingen ten spijt, worden deze inspirerende en productieve jaren bepaald door een langdurige depressie. Verdrongen herinneringen komen boven en werpen nieuw licht op de zelfmoord van Japins vader. In deze selectie lijkt de dood aanwezig als een personage, maar de liefde evenzeer. Zij gaan een gevaarlijke strijd aan.

Simone van der Vlugt
Simone van der Vlugt is een van Nederlands grootste schrijfsters. Van haar thrillers werden in totaal meer dan twee miljoen exemplaren verkocht. Haar thrillerdebuut De reünie werd genomineerd voor de NS Publieksprijs en is succesvol verfilmd. Naast thrillers schrijft ze ook historische romans over veelbewogen periodes in de Nederlandse geschiedenis. Haar nieuwe historische roman Schilderslief haalt ze een verhaal naar boven dat min of meer onder het tapijt werd geschoven. Niet veel mensen kennen het verhaal van Geertje Dircx, het kindermeisjes en huishoudster en later de geliefde van Rembrandt van Rijn. Ze leven jarenlang als een getrouwd stel, maar Rembrandt liet haar opsluiten en monddood maken. Geertje liet het er niet bij zitten en klaagde de grote schilder aan. Zelfs in het herdenkingsjaar van Rembrandt kwam hun liefdesrelatie en conflict met nergens ter sprak. Alsof men het daar liever niet over heeft, omdat het een heel ander licht op Rembrandt werpt. Maar Simone vind het vooral belangrijk dat er eerherstel voor Geertje komt. In haar nieuwe roman Schilderslief duikt Simone van der Vlugt in de akelige affaire om Geertje recht te doen. In het Margriet Huis vertelt ze op dinsdag 26 november alles over dit verhaal en waarom ze het zo graag wilde schrijven. Kijk voor meer informatie op de site. 

Esther Verhoef
Auteur en oud-columnist van Margriet Esther Verhoef is een van de succesvolste en meest veelzijdige schrijvers van Nederland. Er zijn meer dan 2,4 miljoen exemplaren van haar thrillers en romans verkocht. In het voorjaar verscheen haar thriller Facade, een bloedstollende roadtrip. Twee jaar na haar pijnlijke scheiding komt jonge moeder Iris van der Steen eindelijk aan vakantie toe. Een roadtrip dwars door snikheet Europa met oldtimer Toet, en stapels cassettebandjes uit haar jeugd, moet haar dichter bij zichzelf en bij haar reislustige moeder in Portugal brengen. Wanneer ze de knappe, charismatische sportinstructeur Mischa de Jong laat instappen lijkt de reis een romantische wending te nemen. Maar Mischa is niet wie hij zegt te zijn. Onderweg raakt ze dan ook in een reeks gevaarlijke, levensbedreigende situaties verzeild waaruit ze uiteindelijk op een voor haar angstaanjagende onverwachte wijze wordt bevrijd. In het Margriet Huis wordt Esther op dinsdag 26, woensdag 27 en donderdag 28 geïnterviewd over haar boek en leven als thrillerauteur. Wil je meer weten over Esther en haar Boek? Kijk dan op haar website. 

Erica Terpstra
Wie geniet er niet van het heerlijke reisprogramma van Erica Terpstra? Onbevangen, geïnteresseerd en nieuwsgierig neemt ze ons mee op reis door de wereld. En willen we stiekem ook niet met haar mee op reis. Dat kan nu, een soort van dan, want ze heeft een boek geschreven over haar reizen. Waarin ze een beeld schetst van de inspirerende en soms wonderlijke landen en culturen die ze bezoekt. Tijdens haar reizen spreekt ze niet alleen met de lokale bevolking, maar neemt ze ook deel aan lokale rituelen, gewoonten en gebruiken. In dit boek deelt ze haar favoriete bestemmingen, meest bijzondere ontmoetingen en geeft ze vele tips. Op vrijdag 22 november komt ze naar de winterfair. Om over haar boek te praten en al onze prangende vragen te beantwoorden. Meer weten, kijk dan op haar website.

Merel Westrik
Merel Westrik kennen we natuurlijk allemaal als dochter van Margriet-columnist Marjan van der Berg en door haar werk voor televisie. Wat niet veel mensen weten is dat zij een ontzettend grote natuur liefhebber is. Samen met Martin Melchers (stadsecoloog)is ze bezig met een nieuw project: ‘Amsterdam Wildlife bij Night’, een film over de bijzondere stadsnatuur bij nacht. En om iedereen te laten zien hoe bijzonder de natuur in de stad is, en waarom een film erover niet alleen leuk, maar ook belangrijk is, hebben ze een boek gemaakt over de wilde natuur van Amsterdam. ‘In de bosjes’ is een boek vol verhalen over de wilde natuur van Amsterdam. Vol natuuroverpeinzingen ook, nuttige tips zelfs en romantische overdenkingen. Een boek dat je wilt hebben. Voor op je nachtkastje, of nog beter: in je rugzak, als je de natuur intrekt! Op zondag 24 november komt Merel naar het Margriet Huis waar ze wordt geinterviewd door haar moeder Marjan van den Berg. Een familieonderonsje!

Ellie Lust
Ellie Lust kennen wist van jongs af aan dat ze het politievak in wilde. Haar droom wordt werkelijkheid wanneer zij in 1987 haar opleiding mag beginnen aan de Amsterdamse politieacademie. Na ruim twintig jaar als politievrouw in Amsterdam ‘op straat’ te hebben gewerkt, wordt ze in 2007 woordvoerder bij bureau communicatie van de Amsterdamse politie. En daar kennen we haar van. Vaak zagen we haar op televisie uitleggen wat er was gebeurt. Omdat ze steeds meer gaat doen op televisie, Wie is de Mol?, Opsporing Verzocht, Ellie op patrouille, vraagt de politie haar een keuze te maken voor óf haar politiewerk óf haar mediacarrière. Ze kiest uiteindelijk voor het laatste. Over haar tijd bij de politie schreef ze een boek. In Mijn jaren bij de politie vertelt ze openhartig en eerlijk over de ruim dertig jaar dat ze bij de politie in Amsterdam werkte. In die jaren deed ze ervaring op met bijna alle facetten van het politievak. Als motoragent reed ze rondjes over de Amsterdamse ring, als wijkagent zag ze van dichtbij de ellende in Amsterdam-West, als oprichter van Roze in Blauw verzette ze zich tegen het antihomogeweld en als woordvoerder van de politie was ze betrokken bij de meest spraakmakende zaken van Nederland. Ellie vertelt haar verhalen zoals we van haar gewend zijn: duidelijk, no-nonsense en met humor. Als het over de Nederlandse politie gaat hebben de meeste mensen hun mening al klaar, maar in dit boek horen we de verhalen van binnenuit, gaan gesloten deuren open en zijn politieagenten niet alleen uniformen, maar vooral mensen. Meer informatie? 

Isa Hoes en Media Schuurman
Actrices Isa Hoes & Medina Schuurman leerden elkaar in 2001 kennen op de set van de televisieserie Rozengeur & Wodka Lime. Sindsdien zijn ze beste vriendinnen. Naast dat ze zowel apart als samen in diverse televisieseries hebben gestaan besloten zij in 2017 hun krachten te bundelen. Ze waren beiden 40+ vrouwen en vonden dat daar best weinig aandacht voor was in de media. Ze schreven twee boeken, Te Lijf, de kunst van het mooi ouder worden en I’M Lijfboek dat vorig jaar uitkwam, en richtte I’M op, een platform voor alle veertigplus vrouwen, waarin ze dagelijks de zin en onzin in het leven te scheiden. Ze willen hun inmiddels enorme dosis verzamelde levenservaring, zoektochten en gevonden relevante informatie niet voor zichzelf willen houden, maar delen. Want samen is het niet alleen leuker, maar sta je ook sterken. En zoals we Isa en Medina kennen doen ze dat op geheel eigen wijze. Ze zeggen waar het op staat en doorbreken taboes. Maar vooral zijn ze bijzonder inspirerend. Wil je met ze meepraten, een vraag stellen of samen lachen om dat heerlijke leven van de 40plus vrouw, op vrijdag worden ze geïnterviewd in het Margriet Huis. Wil je meer informatie, kijk dan op de website. 

Jet van Vuuren
Jet van Vuuren weet ons als geen ander te boeien met haar boeken die echte page turners zijn. Ze schrijft oer-Hollandse thrillers waarin vrouwen de hoofdrol spelen. Vrouwen met een bepaalde achtergrond, een tikkeltje verknipt, moordlustig, maar toch herkenbaar. Ze debuteerde in 2011 met de thriller Zomerdruk. En nu, acht jaar later, ligt haar veertiende boek in de winkel. In Basta! heeft iedereen wel iets te verbergen. Lynn van Waasdorp volgt haar hart en trouwt halsoverkop met Matthew Smith, een charmante, twintig jaar oudere man met twee puberdochters. Haar baan en het pleegmoederschap vallen haar echter zwaar en een burn-out ligt op de loer. Dan wordt ze benaderd door de eigenaar van een vakantiepark in Drenthe. De man wil weten wat ze met het chalet van haar tante Bella gaat doen. Bella, een bekende tv-kok, is sinds een paar jaar vermist. Niemand weet wat er met haar gebeurd is – een lichaam is nooit gevonden. Hoe meer vragen er rijzen, des te meer weerstand Lynn ervaart van haar omgeving. Het verlaten vakantiepark wordt ineens een onheilspellende plek.

Kerstverhalen lezen
Dansen in de sneeuw is een bundel met fonkelnieuwe kerstverhalen. De korte verhalen van onder een groot aantal auteurs zijn licht en vrolijk, spannend en gezellig, met sneeuw en kou. Ideaal om zelf te lezen voor als de dagen korter worden. Maar het zijn ook verhalen ook om voor te lezen tijdens een kerstviering of op een koude decemberdag. En dat voorlezen gaan ze, of tenminste drie van de auteurs, ook doen in Margriet Huis. Auteurs Josha Zwaan, Désanne van Brederode en Jacobine van den Hoek komen lang om hun verhaal uit het boek voor te lezen en daarna met ons napraten over die heerlijke decembermaand.

Ook interessant?