Koop kaarten >
22 november t/m 28 november | Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch 22 t/m 28 november | Brabanthallen
Home - Handig om te weten

Handig om te weten

 

Algemeen

Margriet Winterfair is

Op Margriet Winterfair vind je alles wat je nodig hebt om te schitteren tijdens de feestdagen. Het is dé plek om met je moeder, zus, vriendin of dochter in de stemming te komen voor de meest betoverende decembermaand ooit! Je kunt eindeloos shoppen bij de honderden winkeltjes en kraampjes, inspirerende workshops volgen, lekker eten en nieuwe producten proeven en proberen. Ontdek je favoriete kledingtrends bij de catwalk en modeshows, stel je ideale kerstmenu samen en doe ideeën op voor de feestdagen. Elke dag zijn er op het grote podium fantastische optredens van topartiesten en interviews met columnisten en schrijvers. Leuker kunnen de feestdagen niet beginnen!

Datum

Margriet Winterfair vindt van 22 t/m 28 november 2019 plaats in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.

Adres

Margriet Winterfair vindt plaats in de Brabanthallen, Diezekade 2, 5222 AK ‘s-Hertogenbosch.

Contact

Staat jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar redactie@margriet.nl. Je vraag zal zo spoedig mogelijk beantwoord worden. Je kunt ook contact opnemen met het Margriet Informatiecentrum via tel. 088-550 02 21 (lokaal tarief). Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur.

Kaartverkoop

Alle prijzen op een rij

Bekijk hieronder de prijzen voor Margriet Winterfair 2019.

 • Kaarten tijdens Margriet Winterfair € 20,50
 • 2 toegangskaarten + 10 weken Margriet van € 75,90 voor € 35
 • VIP ticket € 51
 • Koffie en Bossche bol € 4,50
 • Uitgebreide lunch € 13,50
 • Margriet-shopper vol boodschappen t.w.v. € 15 i.s.m. SCOUPY € 6
 • Parkeerkaart tijdens de Margriet Winterfair € 12
 • Transactiekosten per boeking e-ticket € 3,60
 • Tassenstalling € 1

VIP-kaarten

Maak je bezoek aan Margriet Winterfair nóg specialer en laat je als exclusieve VIP in de watten leggen voor € 51*. Er zijn maximaal 250 vipkaartjes per dag, dus wees er snel bij. Dit kun je allemaal verwachten:

 • Snelle toegang via de vipingang
 • Inclusief parkeerkaart
 • Speciale vipruimte om in te relaxen
 • Koffiemomentje met Bossche bol
 • Workshop naar keuze & exclusieve masterclass
 • Viplunch
 • Borrelmoment met een hapje en drankje
 • Speciale viptas
 • Gebruik van garderobe en tassenstalling
 • En nog veel meer

Kan ik kaarten omboeken naar een andere datum?

Wie onverhoopt toch niet naar Margriet Winterfair kan komen op de dag waarvoor het kaartje is gekocht, kan het kaartje aan de kassa omboeken of telefonisch via Eventim. De kosten hiervoor bedragen € 4 per bestelling. Eventim is te bereiken op telefoonnummer: 0900-1353. Let op! Vergeet niet om ook je parkeerkaart om te boeken naar een andere dag.

Ik heb geen printer kan ik e-tickets bestellen?

Nee, dat kan helaas niet. Je moet de uitgeprinte tickets laten scannen aan de deur. Zonder ticket kun je niet naar binnen. Maar wellicht kunnen de tickets worden uitgeprint bij een vriendin of op het werk.

Reisadvies

Reizen met de auto

Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch is per auto eenvoudig te bereiken en ligt op ongeveer 1 uur rijden van Apeldoorn, Amsterdam, Den Haag, Bergen op Zoom, Venlo, Roermond, Rotterdam en Antwerpen. Bezoekers van Margriet Winterfair volgen vanaf de snelweg richting ‘s-Hertogenbosch de aanwijzingen op de gele borden naar de parkeerplaats van de Brabanthallen. Bestel alvast online een parkeerkaart voor € 10. Parkeerkaart op locatie € 12. Let op je parkeerkaart heb je nodig aan het einde van de dag bij het verlaten van het parkeerterrein, je parkeerkaart wordt daar gescand.

Reizen met de trein

Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch bevindt zich op loopafstand van het ‘s-Hertogenbosch Centraal station. Vanaf het station rijden vanaf 08.30 uur tot 19.30 uur de hele dag pendelbussen in ongeveer 5 minuten naar de entree en ze brengen je weer terug naar het station. In de Spoordeelwinkel van NS kun je een voordelig combiticket kopen vanaf € 29.

Reizen met de bus

Vanuit het hele land rijden er elke dag luxe touringcars naar Margriet Winterfair. Je stapt op bij een opstapplaats in een stad naar keuze en je wordt afgezet voor de deur van de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Wel zo gemakkelijk! Voordelig combiticket  Het is mogelijk om een losse busreis te boeken of een speciaal combiticket. Met het combiticket inclusief busreis betaal je slechts € 12,50 i.p.v. € 20,50 voor een entreekaart voor Margriet Winterfair. De prijs van de busreis is afhankelijk van de opstapplaats. Reserveer nu vast een losse busreis of een voordelig combiticket.

Parkeren

Tijdens Margriet Winterfair kan je je auto parkeren op de toegewezen parkeerterreinen en parkeervelden rondom de Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch. Vanaf de parkeerterreinen die verder weg liggen zal er een pendeldienst beschikbaar zijn. Vergeet niet alvast je parkeerkaart vooraf te bestellen voor € 10. Een parkeerkaart op locatie kost € 12. Let op je parkeerkaart heb je nodig aan het einde van de dag bij het verlaten van het parkeerterrein, je parkeerkaart wordt daar gescand. Parkeren mindervaliden op het terrein van de Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch zijn nabij ingang A en de Centrale Entree invalidenparkeerplaatsen aanwezig.

Overige vragen

Wat zijn de openingstijden?

Margriet Winterfair vindt plaats van vrijdag 22 t/m donderdag 28 november 2019 in de Brabanthallen, ‘s-Hertogenbosch. De reguliere openingstijden van de Winterfair zijn van 10.00 t/m 18.00 uur. Om 09.30 gaan de deuren open.

Waar kan ik terecht voor vragen over mijn boeking?

Heb je vragen over je boeking, neem dan contact op met Eventim via 0900 – 13 53 (€ 0,60 p.m., dagelijks van 10.00 tot 22.00 uur). De veelgestelde vragen over je boeking zijn ook te vinden op de website van Eventim.

Kan ik mijn tassen stallen?

Heb je zware tassen of wil je niet de hele dag met je tassen rondlopen? De medewerk(st)er van de Tassenstalling neemt de tas(sen) graag in bewaring. Kosten: € 1 per tas. Het is niet toegestaan om achter de balie te komen om de tas(sen) te pakken.

Is er een garderobe aanwezig?

Voor € 1,50 kun je je jas ophangen in een bewaakte garderobe bij de ingang van de Winterfair.

Is er een pinautomaat aanwezig?

In de Brabanthallen is geen pinautomaat aanwezig. Bij een aantal standhouders is het mogelijk te pinnen, maar het is verstandig om vooraf voldoende contant geld bij je te hebben. Kom je met de pendelbus? Dan zijn er drie pinmogelijkheden op het station.

Hoe ontvang ik de Margriet Winterfair tas?

Voor iedere bezoeker hebben wij een feestelijke Margriet-shopper! Haal hem op bij de shopper-stand aan het Margrietplein.

Waar kan ik iets eten en drinken?

Verspreid over de hele Winterfair zijn diverse cateringpunten aanwezig.

Zijn er glutenvrije producten te koop?

Er zijn bij diverse cateringpunten glutenvrije producten verkrijgbaar. Heb je een ticket bestelt inclusief Lunchfair dan kan je bij het restaurant een uitgebreide glutenvrije lunch verkrijgen.

Waar kan ik informatie vragen tijdens de Margriet Winterfair?

Bij de Informatiebalie staan medewerkers van het Margriet Informatiecentrum klaar om alle vragen te beantwoorden. Je kunt hier tevens terecht voor het melden en afgeven van gevonden voorwerpen. De Informatiebalie is tot 18.00 uur geopend.

Is Margriet Winterfair toegankelijk voor mindervaliden?

Margriet Winterfair in de Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch is toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Er zijn geen rolstoelen beschikbaar voor verhuur. Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen voor mindervalidenplaatsen aanwezig.

Ik ben mindervalide. Mag er een begeleider mee?

Op vertoon van je invalidenkaart is de toegang voor een begeleider gratis. Je moet zelf wel een toegangskaart kopen. Voor de begeleider moet een gratis kaart worden aangevraagd, dit kan uitsluitend telefonisch via Eventim (tel. 0900-1353) of bij de kassa. Op Margriet Winterfair zijn geen rolstoelen beschikbaar voor verhuur.

Ik ben mindervalide. Mag er een (blinde)geleidehond mee?

Dit is toegestaan. Hiervoor dient u wel in bezit te zijn van geldige papieren/pas.

Mag mijn kind mee?

Kinderen zijn van harte welkom, maar er zijn geen speciale activiteiten voor kinderen. Voor kinderen t/m 3 jaar is de toegang gratis, voor kinderen van 4 t/m 11 jaar betaal je € 9,25. Zondag 24 november is de toegang voor alle kinderen t/m 11 jaar gratis. Voor kinderen die zondag komen, moet wel een gratis kaart worden aangevraagd. Dit kan telefonisch via Eventim of aan de kassa.

Mag mijn huisdier mee naar binnen?

Huisdieren (m.u.v. hulphonden) zijn niet toegestaan.

Mag ik roken?

Roken in de Brabanthallen is niet toegestaan.

Ik heb iets gekocht bij een stand, maar het product is kapot. Wat nu?

Via margrietwinterfair.nl kun je de lijst van standhouders bekijken. Je kunt dan contact opnemen met de standhouder met wie de koop is gesloten. Margriet is niet verantwoordelijk voor ondeugdelijke aankopen, we verwijzen je hiervoor naar de standhouder.

Waar kan ik terecht voor gevonden voorwerpen?

Tijdens Margriet Winterfair kun je terecht bij de Informatiebalie. Na Margriet Winterfair proberen we alle gevonden voorwerpen aan de rechtmatige eigenaar terug te geven. Uiteraard blijft het zaak om tijdens Margriet Winterfair je eigendommen goed in de gaten te houden. Laat tassen niet onbeheerd staan, maar geef deze af bij de Tassenstalling. Margriet is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of schade aan persoonlijke bezittingen. Na de Winterfair kan je contact opnemen met Margriet Informatiecentrum, via tel. 088-550 02 22 (lokaal tarief). Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.00-12.00 uur.

Waar kan ik me inschrijven voor workshops?

Ook dit jaar zijn er weer veel workshops tijdens Margriet Winterfair. Nieuw dit jaar is de online voorinschrijving, waarmee je vooraf een plekje reserveert. Tijdens Margriet Winterfair is nog een beperkt aantal workshopplaatsen beschikbaar. Binnenkort wordt hier meer over bekendgemaakt dus houd onze site goed in de gaten.

Is er EHBO aanwezig?

Voor (kleine) ongelukjes en andere ongemakken is er een EHBO-post bij de hoofdingang van de Brabanthallen.

Huisregels Margriet Winterfair 2019

 • Op en rond het evenemententerrein ben je verplicht aanwijzingen te volgen van de organisatie en haar medewerkers.
 • Het is verboden te roken in de Brabanthallen.
 • De organisatie aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de producten van haar deelnemers.
 • Gebieden buiten de hallen mag je niet betreden en zijn op eigen risico.
 • Huisdieren (m.u.v. hulphonden) zijn niet toegestaan.
 • De toegangskaart of controlestrook dient de hele dag op verzoek van de organisatie getoond te kunnen worden.
 • Het is verboden op en rond locatie folders, flyers of andere zaken te verspreiden en/of interviews/enquêtes af te nemen zonder toestemming van de organisatie.
 • Zonder geldige accreditatie is het verboden om te fotograferen, filmen en het maken van (andere) geluids-, en/ of beeldopnamen van Margriet Winterfair. De organisatie zal op straffe hiervan de apparatuur in beslag nemen en aanvaardt voor het in bewaring nemen hiervan geen enkele aansprakelijkheid.
 • De organisatie is niet aansprakelijk voor verlies en/of diefstal en enige vorm van schade aan eigendommen en/of gekochte goederen van de bezoekers.
 • De organisatie behoudt zich het recht voor om jassen en tassen te controleren.
 • Op locatie worden beelden en geluidsopnames gemaakt. Aanwezigen stemmen in met de openbaarmaking hiervan. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
 • Het is verboden voor bezoekers jonger dan 18 jaar alcoholische dranken te kopen, aan te nemen of te nuttigen.
 • In situaties waarin de huisregels niet voorzien, beslist de organisatie.

Mag ik een boodschappentrolley meenemen naar Margriet Winterfair?

Wij willen je vragen het gebruik van boodschappentrolleys zo veel mogelijk te beperken, zodat andere bezoekers hier geen hinder van ondervinden. Op Margriet Winterfair is een tassenstalling waar je voor een gering bedrag (zware) tassen voor € 1 in bewaring kunt geven.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Mail dan naar redactie@margriet.nl