Schrijf je in voor de nieuwsbrief >
Margriet Winterfair wordt verplaatst naar 2021 Margriet Winterfair wordt verplaatst naar 2021
Home - Geen categorie - Huiskamerconcerten in Margriet Huis

Huiskamerconcerten in Margriet Huis

Elke dag kun je in het Margriet Huis genieten van intieme huiskamerconcerten van singer-songwriters. Van jazzy klanken tot pop- en soulinvloeden: ieder heeft zijn eigen genre. Komt dat zien!

Vrijdag 22 november: Lara Kroon
De 22-jarige singer-songwriter Lara Kroon groeide op met een flinke dosis muziek in het Noord-Hollandse stadje Schagen. Met haar romantische teksten en sfeervollemuziek, wist zij al snel menig harten te stelen. Haar muzikale pad, bracht haar naar het bruisende Amsterdam, waar haar muziek pas echt tot bloei kwam. In Lara’s jazzy nummers, met een vleugje pop en soul, staan liefde en het stadse leven centraal. Ze laat zich inspireren door onder meer Ella Fitzgerald, Joni Mitchell, Carole King en Corinne Bailey Rae. Lara schrijft over verliefd worden in de stad en op de stad. Op geheel eigenwijze beschrijft ze alledaagse dingen en zet dit om in eigentijdse liedjes die gemakkelijk in het gehoor liggen en een knipoog zijn naar het leven als twenty-something in de stad.

Zaterdag 23 november: Maaike den Dunnen
Een eigenwijze krullenbol: singer-songwriter Maaike den Dunnen maakt toegankelijke jazz met een knipoog. Humor speelt een belangrijke rol. Maaike verwierf internationale bekendheid: ze was finaliste in de European Jazz Competition, won twee eervolle vermeldingen in het Downbeat Magazine (USA) en vertegenwoordigde Nederland in het European Jazz Orchestra. Met haar debuut album ‘Arrival’ ontving ze uitsluitend lovende recensies en tourde ze in tien landen op grote festivals (o.a. Ubud Village Jazz Festival, North Sea Jazz Festival). Ze werkt samen met jazz-veteranen (o.a. Karel Boehlee, Frans van Geest, Tom Beek, Joost van Schaik, Mario Gonzi) en werkte in New York aan nieuw repertoire. En dit jaar staat ze voor het eerst bij ons in het Margriet Huis. Kom kijken en genieten van haar prachtige sound!

Zondag 24 november: Ella East
Soms is het moeilijk om uit te leggen hoe we ons precies voelen. Soms vinden we het moeilijk om dát te zeggen wat we eigenlijk echt willen zeggen. Zangeres Ella East heeft voor haar, en misschien wel voor jou, een antwoord gevonden. Want muziek geeft vrijheid en tegelijk een soort geborgenheid. Hoor je Ella zingen dan weet je meteen dat het Ella is. Haar heldere stem raakt elk publiek weer en hoe langer ze op het podium staat, hoe dieper de zintuigen geprikkeld worden. Haar muziek is soms licht en fragiel, en soms trekt de band alle registers open, met hier en daar elektronische invloeden. Ella laat zich inspireren door artiesten als London Grammar en Adele. In oktober 2018 kwam haar debuut EP Where To Go uit in eigen beheer.

Maandag 25 november: Pip Alblas 
De 20-jarige singer-songwriter Pip Alblas zong al voordat ze kon praten. en speelt ook al vanaf jongs af aan gitaar. Het gitaar spelen ging al snel gepaard met liedjes schrijven. Ze schreef op haar 12e haar eerste liedje en is sindsdien niet meer gestopt. Ze schrijft nummers over het leven, liefde, en allerlei andere onderwerpen. Naast serieuze onderwerpen heeft ze ook een aantal hele zoetsappige en blije nummers. Haar grote voorbeelden zijn Ed Sheeran en Taylor Swift. In het najaar van 2014 deed Pip auditie bij The Voice of Holland. Met haar auditienummer ‘Hurricane’ belandde ze in Team Ilse. Nadat ze in de eerste liveshow het programma verliet, stortte ze zich op haar eigen muziek. In november 2015 kwam haar debuut EP ‘Just the Intro’ uit.

Dinsdag 26 november:  ABDEL
Abdel (Abderrazak Essamani), geboren en opgegroeid in Rabat, Marokko, begon met gitaar spelen op zijn vijftiende en liet zich inspireren door grote Marokkaanse artiesten. Vijf jaar later mocht hij meespelen met maestro Youness Oton. Halverwege de jaren 2004 verliet Abdel de band en vormde Abdel zijn eerste akoestische trio Chicos del Barrio, waarin Abdel moderne, moderne Flamenco-improvisaties speelde. Nadat het trio uit elkaar ging, vormde hij een duo met de grote pianiste Youness Mouafiq. Abdel’s solocarrière begon in 2010 waar hij zich liet inspireren door de Flamenco-stijl van Paco De Lucia en Vicente Amigo en de rumba van The Gipsy Kings. Hij is voor het eerst op Margriet Winter Fair en brengt zijn warme klanken mee naar het winterfeest. Hij speelt klein en ingetogen, maar als je naar zijn optreden kijkt is stilstaan eigenlijk geen optie.

Woensdag 27 november: Daniel Cane
Liefdesliedjes met een rauw randje in de stijl van Damien Rice en Ed Sheeran die gaan over gebroken harten; het verliezen en het terug vinden van de liefde. Dat is Daniel Cane in een notendop. In vier jaar tijd wist Daniel menig hart te veroveren. 600+ optreden door heel Nederland en een klein stukje België, een waanzinnige debuut EP Ivory, en voorprogramma’s van oa Bløf, De Dijk, Fink, en Danny Vera. Niks is deze knuffelbeer te gek. Entertainment pur sang. Daniel zingt zijn zware verhalen vol emotie maar zorgt er ook voor dat iedereen die naar de show komt zich thuis meteen thuis voelt. De leukste muzikale rollercoaster die je
mee hebt gemaakt. In januari 2019 kwam zijn nieuwe single Wolves uit. Deze single markeert het begin van een nieuwe lading eigen muziek van Daniel. Hij komt voor de vierde keer naar het Margriet Huis, dus is een oude bekende, en maakt er elke keer een feestje van!

Donderdag 28 november: MarvinTimothy
Marvin Timothy is een singer-songwriter die zijn inspiratie haalt uit artiesten als Michael Jackson, Prince, Stevie Wonder en Bruno Mars. Na in 2016 zijn debuut EP opgenomen te hebben in de legendarische Abbey Road Studios in Londen, treedt Marvin Timothy veel op met z’n eigen band. Naast de grote festivals als North Sea Jazz Festival en Haarlem Jazz Festival speelt Marvin met, maar ook zonder, band tijdens de afterparty’s van nationale en internationale artiesten in de Ziggo Dome, bruiloften, bedrijfsfeestjes, verjaardagsfeestjes, cafeetjes etc. Zijn repertoire bestaat uit zijn eigen werk, maar ook uit Soul/Funk/Pop covers. We gaan dus luiteren naar kleine, ingetogen nummer en meedansen op al die heerlijke klassiekers!

Over HKConcerten
Op zoek naar een origineel verjaardagscadeau? Geen zin om dit weekend de deur uit te gaan? Op een unieke manier genieten van jouw favoriete artiest? Met een huiskamerconcert kan dat! HKConcerten biedt een unieke ervaring door live muziek naar de huiskamers te brengen. Daarbij is het voor artiesten een unieke gelegenheid om ‘unplugged’ en in een intieme sfeer hun muziek te laten horen. En goed om te weten: geen enkele huiskamer is te klein voor een huiskamerconcert! Kijk voor meer informatie op de site. 

Ook interessant?