Schrijf je in voor de nieuwsbrief >
Margriet Winterfair wordt verplaatst naar 2021 Margriet Winterfair wordt verplaatst naar 2021
Home - Geen categorie - Interview met Ellie Lust

Interview met Ellie Lust

Ellie Lust kennen wist van jongs af aan dat ze het politievak in wilde. Haar droom wordt werkelijkheid wanneer zij in 1987 haar opleiding mag beginnen aan de Amsterdamse politieacademie. Na ruim twintig jaar als politievrouw in Amsterdam ‘op straat’ te hebben gewerkt, wordt ze in 2007 woordvoerder bij bureau communicatie van de Amsterdamse politie. En daar kennen we haar van. Vaak zagen we haar op televisie uitleggen wat er was gebeurt. Omdat ze steeds meer gaat doen op televisie, Wie is de Mol?, Opsporing Verzocht, Ellie op patrouille, vraagt de politie haar een keuze te maken voor óf haar politiewerk óf haar mediacarrière. Ze kiest uiteindelijk voor het laatste.

Over haar tijd bij de politie schreef ze een boek. In Mijn jaren bij de politie vertelt ze openhartig en eerlijk over de ruim dertig jaar dat ze bij de politie in Amsterdam werkte. In die jaren deed ze ervaring op met bijna alle facetten van het politievak. Als motoragent reed ze rondjes over de Amsterdamse ring, als wijkagent zag ze van dichtbij de ellende in Amsterdam-West, als oprichter van Roze in Blauw verzette ze zich tegen het antihomogeweld en als woordvoerder van de politie was ze betrokken bij de meest spraakmakende zaken van Nederland. Ellie vertelt haar verhalen zoals we van haar gewend zijn: duidelijk, no-nonsense en met humor. Als het over de Nederlandse politie gaat hebben de meeste mensen hun mening al klaar, maar in dit boek horen we de verhalen van binnenuit, gaan gesloten deuren open en zijn politieagenten niet alleen uniformen, maar vooral mensen. Wil je meer informatie over haar boek, neem dan een kijkje op haar site. 

Kom ook naar Margriet Winterfair
Benieuwd wat er nog meer te doen is tijdens Margriet Winterfair? Bekijk hier het programma! Heb je nog geen kaarten? Koop ze voor 22 november met € 4 korting!

Ook interessant?