Schrijf je in voor de nieuwsbrief >
Margriet Winterfair wordt verplaatst naar 2021 Margriet Winterfair wordt verplaatst naar 2021
Home - Geen categorie - Petra Vethman komt ook!

Petra Vethman komt ook!

Gezellig! van Petra Vethman is het leukste boek over de geschiedenis van Nederlands bekendste woord. Nederland staat in de top vijf van gelukkigste landen ter wereld: de gemiddelde Nederlander waardeert zijn eigen leven met een 7,8. Hij heeft de tijd en het geld om van het leven te genieten. En dát doet hij dan ook: met zijn carpe diem-mentaliteit beweegt hij zich van terras naar restaurant, van foodtruckfestival naar Lowlands en van een Heel Holland zingt Hazes-concert naar Koningsnacht.

Zo was de Nederlandse levensstijl niet altijd. Toch werd het begrip gezelligheid al ver voordat het woord lifestyle bestond als een fenomeen gezien dat onlosmakelijk verbonden is met onze geschiedenis en cultuur. Journalist Petra Vethman schreef een bijzonder leuk en interessant boek over gezellig en gezelligheid en laat zien hoe eeuwenoude tradities zoals het, inmiddels beladen, Sinterklaasfeest en Kerstmis ontstonden en waar nieuwe rituelen als gender reveal-party’s, sweet sixteens en 21-dinners vandaan komen. Want hoe typisch Nederlands is gezelligheid nu eigenlijk?

Wil je gezellig meepraten en de gezelligste quiz van Nederland spelen kom dan zaterdag 23 november naar het Margriet Huis!

Kom ook naar Margriet Winterfair
Benieuwd wat er nog meer te doen is tijdens Margriet Winterfair? Bekijk hier het programma! Heb je nog geen kaarten? Koop ze voor 22 november met € 4 korting!

Ook interessant?