Schrijf je in voor de nieuwsbrief >
Margriet Winterfair wordt verplaatst naar 2021 Margriet Winterfair wordt verplaatst naar 2021
Home - Geen categorie - Simone van der Vlugt is erbij!

Simone van der Vlugt is erbij!

Simone van der Vlugt is een van Nederlands grootste schrijfsters. Van haar thrillers werden in totaal meer dan twee miljoen exemplaren verkocht. Haar thrillerdebuut De reünie werd genomineerd voor de NS Publieksprijs en is succesvol verfilmd. Naast thrillers schrijft ze ook historische romans over veelbewogen periodes in de Nederlandse geschiedenis.

Haar nieuwe historische roman Schilderslief haalt ze een verhaal naar boven dat min of meer onder het tapijt werd geschoven. Niet veel mensen kennen het verhaal van Geertje Dircx, het kindermeisjes en huishoudster en later de geliefde van Rembrandt van Rijn. Ze leven jarenlang als een getrouwd stel, maar Rembrandt liet haar opsluiten en monddood maken. Geertje liet het er niet bij zitten en klaagde de grote schilder aan. Zelfs in het herdenkingsjaar van Rembrandt kwam hun liefdesrelatie en conflict met nergens ter sprak. Alsof men het daar liever niet over heeft, omdat het een heel ander licht op Rembrandt werpt. Maar Simone vind het vooral belangrijk dat er eerherstel voor Geertje komt. In haar nieuwe roman Schilderslief duikt Simone van der Vlugt in de akelige affaire om Geertje recht te doen.

In het Margriet Huis vertelt ze op dinsdag 26 november alles over dit verhaal en waarom ze het zo graag wilde schrijven. Klik hier om een kijkje te nemen op haar website.

Ook interessant?