/// Koop je tickets voor 2023 \\\
Hét gezelligste winterfeest van Nederland | 24 t/m 30 november 2023, Brabanthallen Den Bosch Hét gezelligste winterfeest | 24 t/m 30 november 2023
Home - Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Over Margriet Winterfair

Waar kan ik mijn jas ophangen?

In de centrale hal tegenover de kassa bevindt zich de garderobe. Klik hier voor de plattegrond.

Zijn huisdieren toegestaan op de Margriet Winterfair?

Tijdens Margriet Winterfair zijn huisdieren, met uitzondering van hulphonden en/of (blinde) geleidehonden, niet toegestaan.

Wat is Margriet Winterfair?

Margriet Winterfair is het allerleukste dagje uit voor vriendinnen. Tijdens Margriet Winterfair kom je helemaal in de feestmaand-stemming:

 • kom inspiratie opdoen voor de ultieme feestoutfit bij de sprankelende modeshows
 • maak zelf de leukste kerstdecoraties tijdens de interactieve workshops op het Workshopplein, Groenplein en in de Margriet Kookstudio
 • lekker swingen bij optredens van bekende artiesten in het Margriet Theater
 • samen heel veel shoppen
 • kom live luisteren naar interviews met schrijvers en columnisten in het Margriet Huis
 • ontdek de lekkerste recepten in de Margriet Kookstudio

Waar en wanneer is het?

Margriet Winterfair vindt plaats van vrijdag 25 november t/m donderdag 1 december in de Brabanthallen, Diezekade 2, 5222 AK 's-Hertogenbosch.

Wat zijn de openingstijden?

De reguliere openingstijden van Margriet Winterfair zijn van 10.00 t/m 18.00 uur. Voordat je een bezoek aan Margriet Winterfair brengt is het fijn om alvast warm te beginnen met een lekker kopje koffie, vanaf 09.30 uur kan je daarvoor alvast terecht. Vip ticket? Ook dan ben je vanaf 09.30 uur van harte welkom om via de vip entree in de vip lounge alvast te genieten van een warm drankje en lekkers.

Is de Margriet Winterfair toegankelijk met rolstoel?

Jazeker. Het beursgebouw heeft geen verdiepingen, liften of trappen. De meeste stands zijn ook met je rolstoel goed bereikbaar, oprijdbaar. Ben je in het bezit van een officiële invalidenkaart? Dan kun je parkeren op speciale parkeerplekken bij de Brabanthallen. Let op! Er worden ter plekke geen rolstoelen verhuurd. 

Waar kan ik iets eten en drinken?

Verspreid over Margriet Winterfair zijn verschillende cateringpunten aanwezig met een goed gevarieerde keuze. Geniet lekker van een uitgebreide lunch, lekker snack en/of de Bossche bol bij de koffie. Oh en goed om te weten voor degenen met een glutenallergie: elk cateringpunt biedt iets glutenvrij aan.

Waar kan ik informatie vragen tijdens de Margriet Winterfair?

Tijdens de openingstijden van de Margriet Winterfair staan medewerkers klaar om alle vragen te beantwoorden bij de informatiebalie in de centrale hal. Je kunt hier tevens terecht voor het melden en afgeven van gevonden voorwerpen. Klik hier voor de plattegrond.

Ik heb iets gekocht bij een stand, maar het product is kapot. Wat nu?

Via margrietwinterfair.nl/shoppen kun je de lijst van standhouders bekijken. Je kunt dan contact opnemen met de standhouder met wie de koop is gesloten. Margriet Winterfair is niet verantwoordelijk voor ondeugdelijke aankopen, we verwijzen je hiervoor naar de standhouder.

Waar kan ik terecht voor gevonden voorwerpen?

Tijdens Margriet Winterfair kun je terecht bij de Informatiebalie. Na Margiet Winterfair proberen we alle gevonden voorwerpen aan de rechtmatige eigenaar terug te geven. Uiteraard blijft het zaak om tijdens Margriet Winterfair je eigendommen goed in de gaten te houden. Laat tassen niet onbeheerd staan, maar geef deze af bij de Tassenstalling. Margriet Winterfair is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of schade aan persoonlijke bezittingen. Na Margriet Winterfair kan je contact opnemen met onderstaand contactformulier.

Is er EHBO aanwezig?

Voor (kleine) ongelukken en andere ongemakken is er een EHBO-post in hal 8 tijdens de openingstijden van Margriet Winterfair.   Klik hier voor de plattegrond.

Wat zijn de huisregels?

 • Op en rond het evenemententerrein ben je verplicht aanwijzingen te volgen van de organisatie en haar medewerkers.
 • Het is verboden te roken in de Brabanthallen.
 • De organisatie aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de producten van haar deelnemers.
 • Gebieden buiten de hallen mag je niet betreden en zijn op eigen risico.
 • Huisdieren (m.u.v. hulphonden/(blinde) geleidehonden) zijn niet toegestaan.
 • De toegangskaart of controlestrook dient de hele dag op verzoek van de organisatie getoond te kunnen worden.
 • Het is verboden op en rond locatie folders, flyers of andere zaken te verspreiden en/of interviews/enquêtes af te nemen zonder toestemming van de organisatie.
 • Zonder geldige accreditatie is het verboden om te fotograferen, filmen en het maken van (andere) geluids-, en/ of beeldopnamen van Margriet Winterfair. De organisatie zal op straffe hiervan de apparatuur in beslag nemen en aanvaardt voor het in bewaring nemen hiervan geen enkele aansprakelijkheid.
 • De organisatie is niet aansprakelijk voor verlies en/of diefstal en enige vorm van schade aan eigendommen en/of gekochte goederen van de bezoekers.
 • De organisatie behoudt zich het recht voor om jassen en tassen te controleren.
 • Op locatie worden beelden en geluidsopnames gemaakt. Aanwezigen stemmen in met de openbaarmaking hiervan. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
 • Het is verboden voor bezoekers jonger dan 18 jaar alcoholische dranken te kopen, aan te nemen of te nuttigen.
 • In situaties waarin de huisregels niet voorzien, beslist de organisatie.

Mag een boodschappentrolley mee?

Wij willen je vragen het gebruik van boodschappentrolleys zo veel mogelijk te beperken, zodat andere bezoekers hier geen hinder van ondervinden. Op Margriet Winterfair is een tassenstalling waar je voor € 1 je tassen in bewaring kunt geven.

Is er een kolfruimte?

Ja, er is een kolfruimte op Margriet Winterfair. Deze staat links boven op de plattegrond aangegeven.

Programma

Hoe kan ik mij inschrijven voor een workshop?

Vlakbij het Workshopplein is de inschrijfbalie dagelijks om 10.00 uur en 13.00 uur geopend is. Voor de workshopplekken geldt op = op. We adviseren je om vlak voor je bezoek het aanbod te bekijken! Voor de workshops op het Groenplein en in de Margriet Kookstudio hoeft niet ingeschreven te worden. Klik hier voor de plattegrond.

Tickets

Wat is een ticketgarantie?

De ticketgarantie is een optionele service van onze ticketprovider die je de mogelijkheid geeft om gereserveerde e-tickets te annuleren (tegen een betaling). Als je meer wilt weten hierover en de bijbehorende voorwaarden kan je hier klikken.

Welke tickets zijn er?

Margriet Winterfair heeft de volgende toegangstickets:

 • Abonnee | €14,95 Voor de Margriet abonnees is er speciale korting die geldig is t/m 25 september 2022
 • Vroegboekkorting | €16,50 let op! Deze korting loopt t/m 16 oktober 2022
 • VIP | €51,00 incl. entreekaart, VIP parkeerplaats, VIP entree, gratis garderobe, gratis tassenstalling, koffie/thee met gebak, lunch buffet, afternoon drink&snack en speciale VIP WC.
 • Kind | €9,25 voor kinderen van 3 t/m 11 jaar. Kinderen t/m 2 jaar mogen gratis mee. let op! Kinderen zijn van harte welkom, maar weet dat er zijn geen speciale activiteiten voor kinderen aanwezig zijn.
En uiteraard de parkeerticket en als extra kan je alvast de bekende Bossche Bol met een kopje koffie aankopen. Getoonde prijzen zijn exclusief € 2.95 per transactie en, indien van toepassing, kosten van ticketgarantie (per transactie).

Wat gebeurt er als Margriet Winterfair niet doorgaat?

Het streven is dat Margriet Winterfair doorgaat. Mocht het evenement geannuleerd worden als gevolg van de Covid-19 situatie in Nederland, dan krijg je je geld terug. Mocht deze situatie zich voordoen volgt hiervoor nader bericht.

Kan ik mijn gekochte tickets annuleren of wijzigen?

Het is niet mogelijk om je gekochte tickets te annuleren of om te ruilen voor een andere dag via ons. Het is wel mogelijk om een ticket online veilige manier door te verkopen wanneer je zelf helaas niet meer in de mogelijkheid bent om de Margriet Winterfair te bezoeken. Via TicketSwap kun je het ticket in pdf uploaden en eenvoudig doorverkopen. Wij raden aan om gebruik te maken van de SecureSwap van TicketSwap, zie hier meer informatie over doorverkoop via de Secure Swap.

Waar kan ik terecht met vragen over tickets?

Stel je vraag over de ticket verkoop in het formulier hieronder, en we nemen contact met je op.

 

Is het mogelijk om tickets aan de deur te kopen?

Ja, de prijs die je dan betaalt is €20,95. Tip: koop je tickets met korting online!

Waar koop ik de NS combideal (trein + toegang)?

Let op! Er volgt in oktober een voordelige combideal met de NS. Deze is dan in de Spoordeelwinkel te boeken: treinticket + toegang tot Margriet Winterfair. Opstappen kan op elk treinstation in Nederland en vanaf Station ‘s-Hertogenbosch word je met ee pendelbus naar de Brabanthallen gebracht. Aan het eind van de dag brengt de (gratis) bus je weer terug naar het station en ga je met de trein terug naar huis. Het voordelige combiticket is vanaf oktober via de NS Spoordeelwinkel.   

Mag mijn kind mee?

Kinderen zijn van harte welkom, maar er zijn geen speciale activiteiten voor kinderen. Voor kinderen t/m 2 jaar is de toegang gratis, voor kinderen van 3 t/m 11 jaar kost een toegangsticket €9,25.

Kan ik een parkeerticket en/of voucher voor koffie nabestellen?

Dat kan. Via deze link kun je de extra's nabestellen. Let op! Bestel de extra's voor de dag van jouw/jullie bezoek.

Bereikbaarheid

Hoe reis ik met de auto?

Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch is per auto eenvoudig te bereiken en ligt op ongeveer 1 uur rijden van Apeldoorn, Amsterdam, Den Haag, Bergen op Zoom, Venlo, Roermond, Rotterdam en Antwerpen. Bezoekers van Margriet Winterfair volgen vanaf de snelweg richting ‘s-Hertogenbosch de aanwijzingen op de gele borden naar de parkeerplaats van de Brabanthallen. Bestel alvast online een parkeerkaart voor €15. Let op je parkeerkaart heb je nodig aan het einde van de dag bij het verlaten van het parkeerterrein, je parkeerkaart wordt daar gescand. Het is ook mogelijk om op de dag zelf een parkeerkaart aan te schaffen voor €15.

Hoe reis ik met de trein?

Brabanthallen 's-Hertogenbosch bevindt zich op loopafstand van het ‘s-Hertogenbosch Centraal station. Vanaf het station rijden vanaf 08.30 uur tot 19.30 uur gratis pendelbussen in ongeveer 5 minuten naar de entree en ze brengen je weer terug naar het station. Om de 5 minuten zal er een nieuwe pendelbus klaarstaan om je naar Margriet Winterfair te brengen. Let op! In de NS Spoordeelwinkel kun je een voordelige combideal boeken: treinticket + toegang tot Margriet Winterfair. Opstappen kan op elk treinstation in Nederland en vanaf Station ‘s-Hertogenbosch word je met een  pendelbus naar de Brabanthallen gebracht. Aan het eind van de dag brengt de (gratis) bus je weer terug naar het station en ga je met de trein terug naar huis.   

Rijden er pendelbussen vanaf het station?

Jazeker, vanaf treinstation Den Bosch rijden er vanaf 8.30 tot 18.30 uur de hele dag gratis pendelbussen naar de Brabanthallen waar Margriet Winterfair plaatsvindt. Verlaat het station aan Centrum zijde, bij Arriva halte A vind je de bussen.

Zijn er parkeerplaatsen voor invaliden aanwezig?

Er is een beperkt aantal invalidenplaatsen aanwezig, deze kunnen gebruikt worden op vertoon van een officiële parkeerkaart voor invaliden. Deze plekken kunnen niet vooraf gereserveerd worden.

Wat kost een parkeerticket?

Bestel alvast online een parkeerkaart voor €15. Dit kan tegelijk met het bestellen vanaf je tickets of via deze link. Let op je parkeerkaart heb je nodig aan het einde van de dag bij het verlaten van het parkeerterrein, je parkeerkaart wordt daar gescand. Het is ook mogelijk om op de dag zelf een parkeerkaart aan te schaffen voor €15.

Zijn er laadpalen voor elektrische auto’s op de parkeerplaats?

Er is géén laadpalen aanwezig op de parkeerplaatsen van Brabanthallen, Den Bosch.

Contact

Waar kan ik terecht voor algemene vragen over het evenement?

Stel je algemene vraag in het formulier hieronder, en we nemen contact met je op.

 

Waar kan ik terecht met vragen over tickets?

Stel je vraag over de ticket verkoop in het formulier hieronder, en we nemen contact met je op.