Schrijf je in voor de nieuwsbrief >
Kom gezellig naar Dé Winterfair van 19 t/m 25 november 2021 Dé Winterfair: 19 t/m 25 november 2021
Home - Geen categorie - Vijf vragen aan zangeres Patricia van Haastrecht

Vijf vragen aan zangeres Patricia van Haastrecht

Zangeres Patricia van Haastrecht groeide op in een muzikaal gezin en was blij dat ze in zes jaar door het gymnasium rolde. Want dan kon ze tenminste doen wat ze zo graag doet: zingen. Ze speelde in een aantal theatervoorstellingen, was vorig jaar understudy bij de musical MAMMA MIA! en stond in The Voice of Holland. Haar geheim talent? Jodelen.

Waarom heb je meegedaan aan de The Voice?
‘Ik heb in de afgelopen jaren gemerkt dat er iets miste. Ik wilde meer zingen, meer mensen bereiken met mijn verhaal. The Voice was al een paar keer door mijn hoofd gegaan en bleek uiteindelijk voor mij de juiste stap.’

Je behaalde de tweede plaats, zet zoiets dan alles in beweging?
‘Het heeft me bekendheid gebracht en deuren voor me geopend. Naast dat het ook gewoon een geweldige ervaring was, heeft het me persoonlijk verstevigd in het idee om door te gaan met een solo carrière als zangeres. Onlangs bracht ik mijn eerste eigen single Thunder uit, dat was wel het moment dat ik dacht: nu gaat het beginnen.’

Wat is het verhaal van Thunder?
‘Tot voor kort schreef ik bijna nooit dus ik ben vanaf nul begonnen. Ik weet diep van binnen wel wat ik wil vertellen en ben met die drive met diverse mensen gaan schrijven. Dat was enorm leerzaam. Niet alleen om te kijken of het samen klikt, maar ook hoe zo’n proces gaat. Hoe zet je een goed nummer in elkaar?’

En, is dat gelukt?
Lachend: ‘Natuurlijk! De boodschap van het nummer voel ik zelf heel sterk en ik denk dat veel mensen zich erin kunnen herkennen. Het luistert makkelijk weg, maar heeft wel een diepere laag. Dat vind ik leuk, dat een liedje uitdaagt en uitnodigt.’

Is dit een voorbode voor 020?
‘De nieuwe single is nog maar het begin. Er komt nog veel meer nieuwe muziek en onlangs is mijn eerste clubtour Whatever gestart. Deze titel vind ik in het kader van de afgelopen periode erg toepasselijk: risico’s nemen en in het diepe springen. Een clubtour? Gaaf, waarom ook niet?’

Op woensdag 26 november treedt Patricia op in Margriet Theater, van 15.00 tot 15.30 uur. Meer informatie over haar nieuwe single vind je hier. 

Ook interessant?